torsdag 31 mars 2011

Tips!



att på lördag bege sig till kulturhuset i stockholm för en workshop om modemanifestet. 

laddar fortfarande inför min egen detox. vid en fösta anblick kändes det som en enkel match att börja med att rensa garderoben, men sedan gjorde ett otal antal påsarna med kläder i förrådet sig påmint. det blir nog inte bara en garderob att rensa ut, utan även ett källarförråd. extra energi någonstans ifrån? jomantackar.

/karin

onsdag 23 mars 2011

redo för shoppingdetox?

vill slå ett slag för modemanifestets shoppingdetox!

genomsnittsgarderoben i sverige går upp 24 kilo varje år. varför inte titta igenom garderoben en gång till och se till att använda det som faktiskt redan finns där och till på köpet bli stilsmartare? ja, jag borde antagit utmaningen igår. väntar fortfarande på att få lusten, inspirationen, energin och andra bra undanflykter. så länge kan ni läsa mer om shoppingdetox

/karin


tisdag 22 mars 2011

ny jord

det finns många olika vårtecken, ett av dem är att man måste plantera om blommor. jag och barnet mitt hade en jordig förmiddag på vardagsrumsgolvet, där så gott som alla växter fick ny jord.


nu är vi ett steg närmare våren:)







efter några timmar var denna växt uppenbarligen sur. hoppas att den inte är långsint bara.

/karin

söndag 20 mars 2011

midsommarbarn

idag är det många som har födelsedag och vi har en i vår familj också. det firade vi bland annat med en smarrig frukost och ljusrosa rosor.










/karin









lördag 19 mars 2011

Bak dörren !!!!

Jag tycker dom har så många fina dörrar i denna stad, jag undrar bara vad som finns bakom!!!!?????







torsdag 17 mars 2011

Söderpåsen i Shanghai

Medan Karin är hemma i Stockholm och syr söderpåsar, har jag valt att ta en liten resa till Shanghai.
Resan är egentligen inte så liten, jag ska vara här i tre månader.
Jag har redan varit i Shanghai i tre veckor och har spanderat mycket tid på att promenera runt i stan. Det är så otroligt mycket spännande att se, speciellt är jag intresserad av arkitekturen och interiören jag ser.
Nedan är lite kort på vad jag har sett. mycket mer kommer :)
/Guro











lördag 12 mars 2011

blev inspirerad

i veckan som gick av annika som skriver på fina bloggen itsallvintage.  

barnet mitt hade vattkoppor och började att bli piggare, det snöade igen utanför fönstret och jag var i stor nöd av färg. en bättre dag för lite pyssel fanns inte. iväg till pappershandeln för att inhandla färgglada papper och snöre. sedan blev det klipp och klistra hela eftermiddagen. ett kalasrum sa barnet.








/karin

fredag 11 mars 2011

med skåpsluckan i handen

vi bor i en lägenhet i ett hus byggt under 90-talet. inte alltid så jättekul, när jag går igång på det mesta byggt 50-tal och tidigare, men det är ju inte så att vi kan vraka och välja över boende. nej, vi är snarare mycket tacksamma över att vi kan bo i just de kvarter vi vill, utan att vara trångbodda och om sanningen ska fram så är det rysligt praktiskt. precis anpassade efter en barnfamiljs behov idag. fast helt utan den där gamla härliga charmen.

häromdagen öppnade jag skåpsluckan i köket och fick den bokstavligen i handen. underbara sarah stod vid min sida och sa att kanske vi ska skippa luckorna ett tag. bra idé, tyckte vi och skruvade ner luckorna. det står ju så mycket fint i skåpen som jag faktiskt blir glad av att se lite oftare än bara när jag råkar öppna luckan och titta upp. sedan tar man bort lite av känslan av 90-tals masonitkök också. lite i alla fall.

köket när bara en lucka trillat av



och här är alla luckor borta


och jag blir glad av att se detta oftare!


/karin

tisdag 8 mars 2011

palleplocke!

min mamma och hennes man har en massa grejer från tidigare generationer undanstoppade på de mest konstiga ställen. ibland plockar de med något som de tror skulle passa och idag blev det en pall. och inte vilken pall som helst, utan palleplocke, inhandlad tidigt 50-tal av någon familjemedlem. kvittot finns såklart kvar:)





/karin