måndag 31 januari 2011

smärtsamma fina ord

Johan Thurfjell









våra vänner har i många år haft johan thurfjells affisch på sitt kylskåp och varje gång vi varit på besök berör den mig lika mycket. jag tänkte jag skulle skriva något om hur mycket smärta det är i dess ord, men jag tror inte att det behövs. i helgen tog jag i alla fall äntligen tag i mig själv och åkte till moderna museet och köpte mig en egen som kan påminna mig om hur tacksam jag är för alla fina människor runt omkring mig och att aldrig ta något för givet.







så här blev det hemma hos oss:



onsdag 26 januari 2011

julpåse?

i mellandagarna, på väg hem från julfirandet, stannade vi till på kupan. de hade halva priset på alla julsaker och såklart fick jag med mig en bunt jultyger hem, kan vara bra att ha till nästa år... men denna gardin kunde jag bara inte låta bli att börja sy i.

jag blir så glad av julstjärnan att det nog får bli en åretruntstjärna!

tisdag 25 januari 2011

Utanför boxen

Jag älskar när folk vågar tänka utanför boxen. Resultaten är ofta nytänkande och vackert. Som denna konstnären jag "stumblade" över här om dagen. Så enkelt samtidig så otroligt vackert.






Hans nämn är Jason de Caires Taylor och det går att se mer underbara kort på  http://www.underwatersculpture.com/

måndag 24 januari 2011

blev det några fynd då?

jorå.


inte så många tyger som jag hoppats, men några godingar som jag längtar efter att få börja klippa och sy i. resväskan är perfekt förvaring av småbilar till barnrummet. allt för några tior.


även lite nytt porslin blev det. det gamla kantstötta 60-tals tallrikarna får nu lämna plats för rörstrands aslög. och vasen. ja, det var faktiskt kärlek vid första ögonkastet. att det allt som allt gick på sju guldpengar gjorde inte saken mindre rolig.

favoritloppis. kanske är det tur att det är sex timmars bilresa mellan oss?

/karin

lördag 22 januari 2011

tidigt i morse

var det många tappra själar som hade sökt sig ut till en av mina favoritloppisar på den skånska landsbygden. för fösta gången i år stod möblerna utomhus, solen höll på att bryta igenom molntäcket och frosten låg kvar på varenda gren. det är ändå något visst med morgonen.

inte så mycket tyger fyndat idag, men desto mer porslin och burkar. elvakaffet och det hembakade fikabrödet var också en höjdare att komma ihåg.

/karin